Nagyon egyszeru, am igaz, hogy modositottam a recepten, mert eredetileg a padlizsant olajban kellene kisutni, de erre aszem sosem vallalkoznek itthon. Nem szeretem az olajszagot a hazban. Igy raadasul nem is annyira hizlalo!
Hozzavalok:
3 hosszukas padlizsan (v 2 labdaalaku)
kesz paradicsomszosz
sajt (kemeny) es parmezan
so
A padlizsanok kalapjat levagjuk, es krumplihamozoval vekonyan meghamozzuk. Ezutan vekony szeletekre vagjuk, hosszanti iranyban. A grillt felforrositjuk, durva sot szorunk az aljara, ami izesiti is a padlizsant, illetve megakadalyozza, hogy odaegjen benne az etel, barminemu is. A padlizsanokat zebramintara sutom.
Egy tepsit (jelen esetben en megint a kerek tortaformat valasztottam, nagyon egyszeru okokbol. Nem sok tepsivel rendelkezem) kikenek paradicsomszosszal. Erre helyezek egy reteg grillezett padlizsant, amit megkenek paradicsomszosszal, erre helyezem a sajtszeleteket, illetve a reszelt parmezant:
majd ujabb padlizsan, paradicsom, sajtretegek kovetkeznek, mig el nem fogynak hozzavaloink, ugyelve arra, hogy sajttal vegezzunk. Boven megszorjuk parmezannal,
es mehet a sutobe kb 30 percre.
Vegeredmeny:
Buon appetito!
Nessun commento:
Posta un commento