lunedì 4 marzo 2013

Lasagne

A sokat emlegetett ragubol ajanlok egy ujabb felhasznalasi modot. Megpedig a lasagnet. Ha nalunk a rakott krumpli a legnepszerubb tepsis etel, itt aszem ez az.
Reteges, finom, laktato.
Ugyan nem eszik, mint en kikoltozesem elott, salataval. Mert ez elso fogas, vagyis teszta, a salata pedig a masodikhoz jar.

Nos, elkeszitesehez szuksegunk van lasagne tesztara. Ezt lehet szarazat venni, vagy frisset. Mi a szarazat szoktuk venni, de csinalni is lehet. :) Oda en meg nem jutottam el, de mihelyst megvan a tudomany, jon annak is a receptje. Most maradjunk a boltinal.
Ezek teglalap alaku tesztalapok, amiket nem kell elofozni. 
Kesziteni kell egy besamell alapot. 
A besamellhez szukseges:
80 g vaj
80 g liszt
1 liter tej

A lisztet elkeverjuk a felmelegitett vajban, egy nagy labasban, s mikor csomomentes anyagot kaptunk, felontjuk a tejjel s odatesszuk foni. Folyamatos keveres mellett ha teljesen besurusodott a martas, keszen is vagyunk.

Ragu receptje -t mar leirtam.

Nem marad mas hatra, mint osszerakni a lasagnet.

Egy tepsi aljara keves ragut helyezunk, erre rafektetjuk a lapokat, es teljesen befedjuk a tepsit, ugyelve arra, hogy a tesztak ne nagyon fedjek egymast.

Erre tesszuk egy reteg ragut, erre besamellt, s ezeket a szinteket addig epitjuk egymasra, mig a kivant magassagot el nem ertuk. Besamellel fejezzuk be, erre reszelt sajtot szorunk, s sutoben korulbelul 45-50 percig sutjuk. Villat szurunk bele, s ha nem utkozik akadalyba, akkor keszult el teljesen. A tesztanak kell megpuhulnia tehat.




Keves reszelt parmezant szorunk ra, s mehet a bendobe!

Jo etvagyat!

Nessun commento:

Posta un commento