Egy serpenyot piszkoltunk ossze mindossze az elkeszites soran.
A radicchio "lekvar" elkeszitesehez valok:
1 fej hagyma
1 fej radicchio
olaj es vaj
so, bors
2 ek mez es 2 ek cukor
modenai balzsamecet
A halhoz:
halfile
so, bors, par gerezd fokhagyma
olaj
A hagymat megtisztitjuk, felszeleteljuk. 1 ek vajat es keves olajat serpenyoben felforrositunk, majd megfonnyasztjuk benne a hagymat, mikor kezd uvegesse valni, hozzaadjuk a felapritott radicchiot, sozzuk, borsozzunk, hozzaadjuk a cukrot. Mikor barnara valt, felontjuk modenai balzsamecettel, amitol szep szine is lesz, es az ize is modosul, illetve hozzaadjuk a mezet is, es keszen is vagyunk. Kb 5-6 perc az elkeszitesi ido.
Es keszen is vagyunk.
Grissinikkel fogyasztottuk.
(parom elarult egy titkot - a halfileket apukam palinkajaval is felontotte, hogy izt kapjanak. Ha lett volna itthon feherbor, azt hasznalta volna, de nem volt, igy esett a valasztasa a paleszra)
Nessun commento:
Posta un commento