venerdì 15 febbraio 2013

Suger krumplibundaban

Ma fincsi halat ettunk. Napsutest is kaptunk melle. 


Egyszeru es nagyszeru! Ket sugerfilet vettunk, a tepsi aljara olajat csepegtettuk majd rahelyeztuk a fileket, soztuk, borsoztuk, majd ezekre is csorgattunk kis olajat. Ket krumplit megpucoltunk, vekonyra szeleteltuk majd pikkelyformaban a halszeletekre helyeztuk, erre fekete hawaii sot szortunk, illetve kis borsot is, s megint olaj, s meleg sutoben kb 45 perc alatt keszre sutottuk. Igy, semmi nelkul ettuk. Bevallom, kis majonezt ettunk melle. Isteni volt. Ezt amolyan komolyabb etelnek titualom mar, pedig ez sem igenyel nagy energiabefeketetest s idot. Megis olyan finom, s igenyes, hogy akar vendegeknek is felkinalnam!

Masik elkeszitesi modja is egyszeru, s talan meg gyorsabb is. Olyan serpenyobe, aminek van fedele is, keves olajat ontunk, erre pikkelyszeruen krumpliszeleteket teszunk, sozzuk, borsozzuk, kis olajat ontunk ra, erre helyezzuk a halfilet, ezt is sozzuk, borsozzuk, olajozzuk, majd ujra krumpliszeletek, ezeket is izesitjuk, s kozepes langon, lefedve addig fozzuk, mig a hal es a krumpli is meg nem fo. Ez ugye a hal vastagsagatol fugg. A krumpli ropogassa sul majd alul, mig fenn megmarad puhanak. 

Nessun commento:

Posta un commento