giovedì 7 novembre 2013

Pihekonnyu mazsolas es pisztacias kekszecskek

A napokban kedvem volt valami finomat elkesziteni, amiben van valami erdekes is. A boltban akcios volt a rizsliszt, igy ez lett a kekszek alapja.

Ismet gyors elkeszitesu edessegrol van szo. A robotgep minden muvelettel elbanik, annyi dolgunk van csak, hogy kimerjuk es a megadott sorrendben a gepbe adagoljuk a hozzavalokat, amik a kovetkezok:
250 g rizsliszt
100 g vaj megolvasztva
2 tojas
130 g cukor
25 g burgonyakemenyito
fel csomag sutopor
1 csomag vanilias cukor
pisztacia es mazsola

A robotgep taljaba torjuk a tojast es hozzaadjuk a cukrot, magas fokozaton habosra keverjuk, majd hozzaadjuk a megolvasztott vajat, es kanalankent hozzaadagoljuk az osszekevert szaraz hozzavalokat, de mar a kisebb fokozaton. Ha elkeszult a teszta, ami elvalik a tal falatol, egy fakanal segitsegevel hozzaadjuk a mazsolat, vagy a pisztaciat, vagy amihez epp kedvunk van, es egy fel orara a hutobe tesszuk pihenni. 
Miutan kihult, vagy kisikaljuk es forma segitsevel a kivant formakra vagjuk oket, vagy lusta haziasszony modjara ugy csinalunk, mint en: kis hengert formalunk belole, eles kessel szeleteljuk, sutopapirral belelt tepsibe helyezzuk oket, biztonsagos tavolsagra egymastol, mert sutes kozben megnonek kisse, es elomelegitett sutoben 10 perc alatt keszre sutjuk oket.
Vigyazat, nagyon eteti magat!






Vanilias porcukorral meghintve talaljuk!

Nessun commento:

Posta un commento