Teszta hozzavaloi:
500 g liszt
3 tojas
175 g cukor
1 citrom lereszelt heja
1 csomag sutopor
100 g vaj (szobahomersekletu)
kb 4 ek tej
1 csipet so
A hozzavalokat a tej kivetelevel egy robotgepbe adagoljuk, es annyi tej hozzaadasaval dolgozunk, aminek a segitsegevel jol gyurhato es kezzel dolgozhato tesztat kapunk.
Ebbol aztan egy sutopapirral belelt tepsibe kis diomeretu golyokat formalunk, amit aztan 15-20 perc alatt 180 C°-os sutoben keszre sutunk. A vegeredmenyunk kozepet egy kiskanallal kivajjuk, hogy kis diohejakat kapjunk.
A bolti verzio lustabb szakacsnoknek igy nez ki:
Mig a kis felbarackok sulnek, elkeszitjuk a cukraszkremet a kovetkezok szerint, ami kb 20 kis barackra elegendo:
Hozzavalok:
2 tojas sargaja
2 evokanal cukor
2 evokanal liszt
1 pohar tej
1 pohar tejszin
A tojasok sargajat kremesse verjuk a cukorral egy habvero segitsegel. Hozzaadjuk a lisztet, majd egy labasba helyezzuk, es lassu tuzon folyamatos keveres mellett hozzaadjuk az elozoleg felmelegitett tej es tejszin kevereket. Kb 5 perc alatt kifozzuk, mig be nem surusodik.
A kremet ketfele vesszuk, egyik felebe belekeverunk keves kakaoport, es a diohejak egyik felet a feher, masik felet a barna kremmel toltjuk meg.
A ketfele kremmel megtoltott hejakat aztan egymasnak forditjuk.
Egy melytanyerba vagy cornflakes talba keves likort ontunk, egy masik tanyerba pedig kristalycukrot szorunk. Az osszeragasztott barackot elobb a likorben, majd a cukorban megforgatjuk, kisebb muffinpapirba helyezzuk, es kb 1 oran at allni hagyjuk.
Miutan megpuhult, keszen is van!
Gyonyoruseges es finomsagos vendegvaro sutemeny!
Jo etvagyat!
Nessun commento:
Posta un commento